F.A.Q.

Ik heb een eigen drum mat/karpet/kleed, kan ik de JK Hooves hierop gebruiken?
Iedere JK Hoove is voorzien van klittenband (haak-kant). Deze is ontwikkeld door het merk Velcro, één van de beste kleeftechniek producenten ter wereld. Samen met Velcro zijn wij opzoek gegaan naar een klittenband die op de meest voorkomende ondergronden werkt. Hierdoor kun je de JK Hooves op veel verschillende drummatten/karpetten gebruiken.

Ook mijn double bass drum pedaal en Hi-hat verschuiven tijdens het spelen, heeft JK Drum Systems daar een oplossing voor?
Jazeker! Ook de JK Hoove! De JK Hoove heeft een opening met een hoek van 90 graden. Hierdoor kun bijvoorbeeld je hi-hat of double bass drum pedaal tegenhouden en uiteraard ook positioneren. De Hooves zijn multifunctioneel en ontworpen voor alles wat een vaste positie moet hebben. Denk hierbij ook bijvoorbeeld aan de poten van een drumrack. Meestal is 1 JK Hoove afdoende voor een pedaal of Hi-hat.

Kan ik voorafgaand mijn eigen drum mat/karpet/kleed testen of ik de JK Hooves kan gebruiken, voor ik een aankoop doe?
Ja dat kan zeker! Je hebt vast wel een kledingstuk of product in huis waar klittenband in verwerkt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een jas of schoenen met klittenband sluiting. Hiermee kan je testen of je drumondergrond werkt met klittenband. Let op! Test wel de haakkant van de klittenband. Blijft het klittenband kleven, kunnen wij jou verzekeren dat jij  de JK Hooves kan gebruiken op jouw mat!

Help, mijn mat werkt niet met klittenband, wat nu???!!
Geen paniek, er zijn nog oplossingen!! De eerste optie die wij aanraden is opzoek te gaan naar een geschikte mat.
Onderstaande matten/karpetten zijn geschikt om te werken met de JK Hooves:
– Pearl drum matten (bijna alle matten zijn geschikt)
– Meinl drum mat Black en Oriantal
– Protection Racket drum matten (bijna alle matten zijn geschikt)
– Roland drum matten (bijna alle matten zijn geschikt)
– Ahead drum matten (bijna alle matten zijn geschikt)
– Tama drum matten (bijna alle matten zijn geschikt)
– Zildjian drum matten (bijna alle matten zijn geschikt)
– Huismerk drum mat Thomann
En uiteraard onze JK Drumplates sets (P-Series en SP-Series)

De tweede optie die wij bieden wanneer je geen andere drummat wilt, is de JK Hoove te positioneren en deze vast te schroeven.
Dit doe je door vanuit onder de mat 3 schroeven door de mat heen te schroeven in de JK Hoove. Gebruik hiervoor +/- 20mm lange schroeven met conische kop. Gebruik voor de zekerheid een sluitring (revet) tussen de schroef en de mat om meer draagvlak te creëren.

Ik gebruik geen drum mat, omdat ik een vaste riser heb, maar ik wil toch de JK Hooves gebruiken. Kan dit?
Ja dat kan zeker. De JK Hoove bestaat uit 2 onderdelen: een base en een cover. Deze zitten in elkaar geklikt, maar kunnen eenvoudig van elkaar worden verwijderd. Hierdoor kun je de Base vastschroeven op je riser. Zorg ervoor dat je dit met 3 schroeven doet. Gebruik het liefste schroeven met een conisch kop i.c.m. een sluitring (revet) om voldoende draagvlak te creëren. Plaats hierna de cover op de base en het ziet er netjes uit. Je bent klaar om te rocken!