Over JK Drumsystems

Over Joost Koopmans

Mijn naam is Joost Koopmans en ik ben al meer dan 15 jaar een gepassioneerd drummer. In 2008 startte ik als drummer in een band, en toen we onze eerste optredens deden merkte ik dat ik elke keer moest zoeken naar de ideale en meest stabiele positie voor mijn drumstel. Want je presteert toch het beste als alles precies op de juiste plek staat en het drumstel niet schuift. Het vinden van mijn perfecte opstelling nam elke keer veel tijd in beslag met opbouwen. Mijn gedachte was dat daar vast ooit iets op verzonnen moest zijn. Ik kwam erachter dat er een concept ontwikkeld was om je drumstel bij elk optreden op exact dezelfde plaats te positioneren. Je markeert eenmalig jouw gewenste opstelling met behulp van platen en blokken en vervolgens is opbouwen op lokatie een fluitje van een cent. Maar toen ik dit product aan wilde schaffen bleek de producent, DP Drumplates niet meer te bestaan. Wat nu?

Van drummer naar ondernemer

Deze situatie bracht de ondernemer in mij naar boven. Er was een goed systeem, maar niemand deed er iets mee. En wat is er nu mooier dan een product nieuw leven inblazen waar alle drummers écht iets aan hebben?

Oprichting JK Drum Systems

Met deze gedachte ben ik de mogelijkheden gaan onderzoeken om mijn eigen onderneming te starten, met de bestaande producten van DP Drumplates als uitgangspunt. Dat bleek een haalbaar businessplan, dus richtte ik mijn eigen bedrijf op, JK Drum Systems. Ik ben in gesprek gegaan met professionele drummers en met een industrieel designer. Samen hebben we kritisch gekeken naar het bestaande systeem. Wat was goed? Wat kon er beter? Dit heeft ertoe geleid dat de blokken (hooves) van het systeem zijn gemoderniseerd en de platen lichter van gewicht zijn geworden. Het nieuwe systeem wordt nu verkocht onder de merknaam JK DRUMPLATES.